Iskolánk kérése adománygyűjtéssel kapcsolatosan

Tisztelt Szülők, Kedves Diákok!

Iskolánk mindig, minden helyzetben kiáll a nehéz helyzetben lévők mellett, amennyiben tudunk adománygyűjtésben vagy segítségnyújtásban igyekszünk elsőként szerepet vállalni és tanulóink felé is ezt az értékrendet közvetíteni.

A jelenlegi kritikus helyzetben szeretnénk a Magyar Vöröskereszt adománygyűjtő akciójához csatlakozni.  

„A Magyar Vöröskereszt Győr-Moson-Sopron Megye Szervezete az Országos Igazgatósággal és a Nemzetközi Vöröskereszt (IFRC és ICRC) szervezetekkel együttműködésben, a kialakult Orosz - Ukrán háborús helyzetben, első pillanattól kezdve teljesíti a humanitárius kötelezettségeit és részt vesz a humanitárius feladat ellátásokban.

A jelenlegi óráról órára változó helyzetre, kizárólagosan az Országos Igazgatósággal egyeztetve reagálhatunk, hogy a személyi és tárgyi erőforrásainkat országosan a legoptimálisabban tudjuk kihasználni.

 A fentieket figyelembe véve tisztelettel kérjük segítségüket a Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatóság által szervezett kampányunkban, melyben elsődlegesen az iskoláskorú gyerekeken keresztül célozzuk meg a segítő szándékú embereket.

Arra kérjük a gyerekeket, hogy szülői segítséggel, egy zacskóba pakoljanak bele olyan tisztasági szereket, amire szüksége lehet azoknak az embereknek (gyerekek, felnőttek), akik a háborús helyzet miatt otthonukat elhagyni kényszerülnek. Ezekbe a zacskókba kis kiszerelésű tisztálkodási-higiénés szereket várunk (fogkefe, fogkrém, szappan, tusfürdő, krém, tisztálkodókendő, borotva, hab, betét.. stb), amiket a bajbajutottak bármely körülmények között tudnak használni.

Továbbá arra kérjük az iskolás gyermekeket, hogy lehetőség szerint készítsenek egy-egy rajzot, kedves üzenetet, amivel a bajba jutottaknak egy kis lelki támogatást tudnak nyújtani és tegyék a zacskóba.

Kérjük, hogy hívják fel a gyermekek figyelmét, hogy a rajzaik a Vöröskereszt hét alapelvének (Emberiesség, Pártatlanság, Semlegesség, Önkéntesség Függetlenség, Egyetemesség, Egység) figyelembevételével készüljenek.

A bajbajutottak nevében hálásan köszönjük a segítségeket!”

Iskolánk kérése a következő:

Szeretnénk, ha tanulóink családjaik segítségével 2022. március 8-án (kedden) az első órára, amennyiben lehetőségük van rá a fentiekben leírt módon egy zacskóban tisztálkodási eszközöket (női vagy férfi esetleg kisgyermek részére összeállítva) helyeznének el, a hasznos szerek mellé pedig egy rajzot vagy jókívánságot tennének, hogy bajba jutott embertársainkat segíthessük!

A csomagokat kedden reggel a Diákönkormányzat tagjainak segítségével összegyűjtjük, dobozba helyezzük és még aznap a Vöröskereszt átveszi tőlünk azokat.

Amennyiben módjukban áll az akcióhoz csatlakozni, kérjük, támogassák a kezdeményezésünket!

Köszönettel:

Iskolavezetés